1/2

Graffiti geeft Bosuilstadion meer kleur

De grijze, grauwe muren rond het Bosuilstadion in Deurne bij Antwerpen hebben een kleurige make-over gekregen. Drie Antwerpse graffitiploegen verfraaiden ze met de skyline van Antwerpen, een bosuil en een bulldog, voetbalslogans en de belangrijkste iconen van Royal Antwerp Footballclub. Het waren de supporters en de inwoners van Deurne die mee het ontwerp bepaalden.

Het streetartkunstwerk neemt liefst 800 vierkante meter muur in beslag en is een creatie van kunstenaarscollectieven Rawlinez, Spraypaint Artists en Aerosolkings. Ze gebruikten 76 liter rode grondverf en spoten er 1.596 graffitibussen op leeg.

Het kunstwerk werd zaterdag plechtig ingehuldigd in aanwezigheid Laszlo Fazekas en Ratko Svilar, twee Antwerp-iconen wier beeltenissen mee op de muur prijken, en RAFC-bestuursleden Jan Michel en Gunther Hofmans.

De Deurnese districtsvoorzitter Peter Wouters vulde met een spuitbus nog enkele letters op aan de hoofdingang en mocht zo dus symbolisch de laatste hand aan de graffitimuur leggen, die de omgeving van het Bosuilstadion wat meer kleur geeft.

Foto's Patrick De Roo

Meer voetbalnieuws