135 euro voor mogelijke participatie in Antwerpbestuur

De mensen achter ACT as one hebben hun plannen met Royal Antwerp FC uit de doeken gedaan. "We willen op termijn een meerderheidsparticipatie in de club verwerven", klinkt het. Daarvoor hoopt het team op de steun van alle Antwerpfans.

drombouts

De vijf Antwerpsupporters die het project ACT as one vrijdag uit de doeken deden zijn Julien De Ridder, Bram Broeckx, Serge Van Hove, Jorgen Van Laer en Bart Van de Venster. De Ridder en Broeckx vertegenwoordigen supporterskoepel FASC, Van Hove is een marketeer die een strategisch project opstartte voor de club, waarin verschillende Antwerpse agentschappen zich reeds engageerden. Van Laer en Van de Venster zijn juristen aan de Antwerpse balie.

Het project waar alles om draait kreeg de naam ACT as one. "ACT staat voor Antwerp Community Trust, en met 'one' komen we uiteraard weer bij het stamnummer terecht", aldus Van Hove. "We vertrekken vanuit het vertrouwen van de fans. Maar wij willen ook zekerheden bieden aan de meer kritische investeerders en daarom bouwen we een topteam vanuit onze community om alle beleidsdomeinen te bestrijken."

De bedoeling is om met de speciaal daarvoor opgerichte vzw een participatie in het clubbestuur van Antwerp te verwerven. "Daarvoor willen we een beroep doen op de steun van alle supporters en op investeerders en sponsors", leggen de heren uit. "Voor 135 euro kan men lid worden van de vzw", zegt Broeckx. "Dat is momenteel het richtbedrag, een democratisch bedrag en bovendien een symbolisch cijfer. Volgend jaar bestaat de club 135 jaar."

Transparantie

Het vijftal onderstreept dat hun plannen niet tegen het huidige bestuur gericht zijn. "Dit is een project vóór Antwerp", benadrukt De Ridder. "We willen de supporters een stem geven in het beleid."

"De enige belofte die we daarbij maken is dat we transparantie en financiële gezondheid willen brengen. Wie mee investeert, beslist mee over waar zijn of haar centen naartoe gaan. En als we niet in ons opzet slagen, krijgt iedereen zijn geld terug", legt Van Laer uit.

"De vzw is zowel een middel om het doel van een participatie van 50 %+ 1 aandeel te bereiken als een waakhond over de ingezamelde gelden", legt Van de Venster uit. Iedereen die zich lid maakt van de vzw zal ook een stem krijgen. "Hoeveel men ook investeert, iedereen krijgt slechts één stem, zo blijft de macht aan de fans", aldus Van Hove.

De komende twee weken trekken de initiatiefnemers langs alle supportersclubs om tekst en uitleg over het initiatief te geven.

Lees meer in de weekendkrant van Gazet van Antwerpen.

SARE

Foto W&F: V.l.n.r. Van Laer, Van de Venster, De Ridder, Van Hove, Broeckx.

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws