Davidsfonds bezoekt Art Center Hugo Voeten met 1700 kunstwerken

Kunstliefhebbers krijgen op zaterdag 22 maart om 14u de kans om de unieke collectie van Hugo Voeten in Herentals te bewonderen. Het gaat om een combinatie van Belgische en internationale kunst. De collectie van Voeten telt meer dan 1700 items, verzameld over een tijdspanne van meer dan 30 jaar. Ze zijn tentoongesteld in de beeldentuin vlakbij Oevel en in het Art Center Hugo Voeten, aan de oever van het Kempisch Kanaal in Herentals.

Marc Leysen

Hugo Voeten (° 1940) was de eigenaar van de Cash-Fresh-keten met meer dan veertig supermarkten. In 2005 verkocht hij deze aan Delhaize en met de opbrengst schafte hij zich een graanfabriek in Herentals aan. Hij liet het negen verdiepingen tellende gebouw restaureren en bouwde het uit tot het Art Center Hugo Voeten voor zijn kunstverzameling.

Met zijn collectie heeft Hugo Voeten een mooie staalkaart opgebouwd van de kunst in de twintigste eeuw. Hij bezit hedendaagse en klassieke Belgische werken van Léon Spilliaert, Rik Wouters, Frans Masereel, Thierry De Cordier en Wim Delvoye. Ook heel wat West-Europese kunstenaars zijn vertegenwoordigd: Auguste Rodin, Aristide Maillol, Arno Breker en Alberto Giacometti. Daarnaast kunt u werken van verscheidene hedendaagse internationale kunstenaars in het Art Center bekijken: Christo, Thomas Schütte, Vanessa Beecroft, Sophie Calle, Ai Weiwei, Anish Kapoor en Mircea Cantor. Een bijzondere plaats in de collectie is gereserveerd voor de verzameling Bulgaarse kunst. Dat is de grootste en meest representatieve collectie buiten Bulgarije.

Op zaterdag 22 maart om 14u kunt u deze prachtige verzameling bekijken met een woordje uitleg van een ervaren gids. De toegangsprijs bedraagt 12 euro.

Het Art Center bevindt zich in Vennen 23 in Herentals. Het bezoek is een organisatie van Davidsfonds Geel.

Meer info: Jeannine Geukens 014.72.02.85.

Marc Leysen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio