"Peeters torpedeert maatregelen van eigen CD&V-ministers"

"Ik probeer mijn werk te doen en het is fijn dat iemand van een andere partij erkent dat ik dat ook doe. Maar het is verrassend en zelden gezien dat hij tegelijkertijd maatregelen van zijn eigen partijgenoten torpedeert". Dat zegt staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (sp.a), in een reactie op uitspraken van Vlaams minister-president Kris Peeters over het gebrek aan respect voor ondernemers, waarbij hij ook staatssecretaris Crombez citeert.

In de krant De Tijd komt de minister-president terug op de affaire rond de voormalige bpost-topman Johnny Thijs. Die heeft ondernemers volgens Peeters "nog meer" het gevoel gegeven dat ze niet worden gerespecteerd. "Door de beslissingen van de regering-Di Rupo over de bedrijfswagens, de geheime commissielonen, de liquidatiebonus, en daar nog eens de aanpak van staatssecretaris Crombez bovenop, voelen ondernemers zich onheus behandeld. En dat moet veranderen", zegt Peeters.

"Ik probeer mijn werk te doen en ik ben blij dat iemand van een andere partij - in verkiezingstijd dan nog - bevestigt dat ik dat ook doe", reageert Crombez. Hij onderstreept nog dat hij daarbij op geen enkel moment te klagen heeft gehad over de CD&V-excellenties in de federale regering.

Maar het is volgens de sp.a-staatssecretaris "opmerkelijk, verrassend en zelfden gezien" dat de minister-president maatregelen torpedeert van de CD&V-ministers van Financiën in de federale regering: Koen Geens en zijn voorganger Steven Vanackere.

Crombez merkt nog op dat hij momenteel erg actief is rond de aanpak van sociale dumping in de bouwsector. "Ik daag iedereen uit om een enquête uit te voeren bij de kmo's in de bouwsector om te vragen wat ze vinden van mijn werk", besluit de staatssecretaris.

Belga, Archieffoto

Nu in het nieuws