Not So Much klaar voor grote werk

De Mortselse punkrockers van Not So Much nemen een nieuwe start. Vrijdag stelden ze hun kersverse EP voor met in de rangen een nieuwe gitarist, enkele tournees en een pak shows in de achterzak en een flinke dosis "goesting" om er weer lekker hard in te vliegen.

Negen maanden leek Not So Much, oftewel de Antwerpse erfgenamen van The Kids, geheel van de aardbol verdwenen. “Ons laatste optreden deden we in juni vorig jaar”, herinnert frontman-gitarist Dieter Stryckers zich. “Iets later begon ik wat te sukkelen met mijn gezondheid en viel jammer genoeg zowat de hele zomerplanning in het water.” Ondertussen bleek ook dat de vaste leadgitarist stilaan andere horizonten wilde verkennen. Hij koos resoluut voor het nog stevigere werk en dus moest Not So Much op zoek naar vervanging. “Die vonden we in Hans die me ooit nog mijn eerste akkoorden op gitaar leerde en tegelijk enorm goed zingt. Hij was trouwens mijn oud-leider bij de KSA Mortsel en is zowat tien jaar ouder dan ons allemaal. Maar het klikt enorm goed."

Het wordt de komende maanden in elk geval erg moeilijk om nog naast Not So Much te kijken. “We zijn net gestart met de TMF Stressfactor-tour, die zowat door heel Vlaanderen langs een handvol scholen trekt. Super zo na een hele zwangerschap terug op een podium te staan en nadien dan handtekeningen te mogen uitdelen aan de jonge meisjes (lacht). We zijn echt wel heel content met onze nieuwe songs en de EP. Het klinkt erg goed, mede dankzij de professionele omkadering van Epic Productions. Onze vorige release dateert uit 2011 toen we nog op de schoolbanken zaten. En ik mag toch zeggen dat we in die tijd heel wat hebben bijgeleerd. We werken ook verder aan extra materiaal zodat in 2015 onze langspeler kan uitkomen. De goesting is groot”, besluit Dieter.

Seppe SLAETS

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio