Voormalige viswinkel omgebouwd tot designzaak

Designzaak Simple heeft zijn definitieve stek gevonden in een voormalige viswinkel op de Mechelse Vismarkt. In vier maanden tijd bouwden de eigenaars De Vispoort om tot een stijlvolle designzaak.

De viswinkel sloot eind 2012 de deuren. Vanaf zaterdag krijgt hij een tweede leven als de nieuwe stek van Simple, een zaak gespecialiseerd in meubelen en geschenkartikelen. "Wij hebben hard gewerkt om tot het resultaat te komen dat wij wilden: een winkel waren wij ons aanbod nog beter kunnen tonen aan de klant. In vier maanden tijd hebben wij hier 150 kubieke meter afval en bouwpuin afgevoerd, goed voor bijna tien containers", vertelt Luc Van Oosterwyck. Samen met zijn echtgenote Amélie Van den Bogaert geeft hij vorm aan Simple. "Dag en nacht waren wij in de weer", zegt ze.

Het verhaal van het Mechelse paar begon zeven jaar geleden in hun huis in de Louizastraat. "Wij hadden 90 vierkante meter. Wij wilden uittesten of er een publiek was voor Simple en dat bleek het geval. Daarop zijn we uitgeweken naar Lamot, waar onze verkoopruimte dubbel zo groot werd. Op de Vismarkt is er voortaan 350 vierkante meter winkelruimte", geeft Van den Bogaert aan.

In het nieuwe pand, dat dit weekend op zaterdag en zondag van 10 tot 18u voor het eerst de deur openzet, herinneren interieurelementen aan het verleden als viswinkel. Zo werden tegels opnieuw gebruikt, maar bijvoorbeeld ook een deur van de diepvriescel.

SVH

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio