Geadopteerd Spaans zwerfhondje dwaalt al drie weken door de regio

Ilske, het hondje van de familie Fabes-Borms uit Mechelen, geraakte tijdens een wandeling op 23 februari aldaar vermist ter hoogte van het kerkhof. Ondertussen moet het diertje al serieus wat kilometers afgelegd hebben, want het pas uit Spanje geadopteerde zwerfhondje wordt na een tocht van drie weken nog regelmatig gesignaleerd in de buurt van Heist-op-den-Berg.

De familie adopteerde Ilske nog maar pas via Spaanse honden in nood (Shin), een intiatief dat werd opgezet om mishandelde en achtergelaten honden in Spanje op te vangen en te plaatsen bij geschikte pleeggezinnen. Maar op haar eerste wandeling panikeerde Ilske en rukte ze zich ter hoogte van het Mechelse kerkhof los uit haar halsband. "Volgens de eerste melding, zat Ilske in het Tivolipark in Mechelen", vertelt baasje Nicole Borms. "Maar toen kwam er een tip uit Sint-Katelijne-Waver. Daarna werd ze nog gezien in Koningshooikt, Beerzel, Heist-Goor en Heist-op-den-Berg. Volgens een tip die we pas kregen, zou Ilske laatst gezien zijn in de buurt van Booischot, op weg naar Hulshout."

Ondertussen kan Ilske rekenen op heel wat sympathisanten. Het Ilske-actieteam zet samen met de familie alle mogelijke kanalen in om het hondje te vinden. Als iemand Ilske ziet, vragen haar baasjes om niet achter haar aan te gaan. "Ze is angstig en als ze in paniek slaat, gaat ze op de loop. Het enige wat we vragen is dat mensen ons zo snel mogelijk contacteren."

Ilske gezien? Bel: 0475.38.64.25 (Nicole Borms) of 0476.45.44.15 (Tom Fabes)

Kristof Van Rompaey

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio