Tijdelijke parking op Spoor Oost

Tijdens de werken aan de Oosterweelverbinding zal het terrein van Spoor Oost tijdelijk dienstdoen als parking. Dat moet vermijden dat de parkeerdruk in de wijken stijgt. Deze ingreep zou de komst van de Sinksenfoor niet in gedrang brengen, maar Park Spoor Oost lijkt nu wel heel ver weg...

Om het tijdelijke verlies van parkeerplaatsen langs de Ring tijdens de werken te kunnen opvangen, kijkt de stad naar het terrein van Park Spoor Oost. “Tijdens de volledige duur van de werken kan dit terrein worden gebruikt om bijvoorbeeld de verloren parkeerruimte rond het Sportpaleis te compenseren”, zegt Koen Kennis (N-VA), schepen van Mobiliteit. “Op die manier vermijden we dat de parkeerdruk zich verlegt naar de nabijgelegen wijken.”

Dit brengt volgens Kennis de komst van de Sinksenfoor naar daar niet in gevaar. “Er is echt wel voldoende ruimte voor allebei”, aldus de schepen. Antwerpen steunt de vergroening van de plannen voor het Oosterweeltracé. Dat brengt de realisatie van projecten als het Scheldepark op Linkeroever een stap dichterbij. “We willen de groene gebieden beter op elkaar laten aansluiten”, zegt Kennis. “De kwaliteit van het Sint- Annabos wordt verhoogd.”

Het Borgerhouts districtscollege noemt de beslissing van het stadsbestuur een regelrechte schande. Districtsburgemeester Marij Preneel gaat bezwaar aantekenen tegen het GRUP en roept bewoners op om massaal te reageren. “Het lijkt wel of burgemeester Bart De Wever Oud-Borgerhout wil verstikken”, zegt Preneel. “Dat het stadsbestuur besliste dat Spoor Oost nu een parking wordt, en geen park, is een koude douche voor ons, maar zeker ook voor de buurt."

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Stad.

Sacha Van Wiele

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio