Sint-Aloysiusinstituut start met nieuwe studierichtingen

Het Sint-Aloysiusinstituut (SAL) in Lier begint volgend schooljaar de opleidingen Chemie en Farmaceutisch Technisch Assistent derde graad tso.

Van Rompaey Chris

"De opleiding Chemie beoogt een brede algemene opleiding én een specifieke technisch-wetenschappelijke vorming. Na deze opleiding kunnen de leerlingen meteen aan de slag als procesoperator of labtechnicus. Of ze studeren voort als professionele bachelor in richtingen met een natuurwetenschappelijk of paramedisch karakter", zegt directeur Sabine De Keyser.

"Bij de opleiding Farmaceutisch Technisch Assistent ligt het wetenschappelijk aspect van de opleiding bij het opbouwen van een degelijke wetenschappelijke kennis en het vertrouwd worden met wetenschappelijke onderzoeksmethodes. Het paramedische karakter ligt in de ruime aandacht voor aandoeningen en oorzaken, waarbij ook de werking en bereiding van geneesmiddelen hoort. De leerlingen worden ingewijd in de werking van een apotheek en het werk van de farmaceutisch-technisch assistent. Na deze opleiding kan je aan het werk in een apotheek of aanverwante organisatie.

Maar de richting bereidt deze leerlingen ook voor op studies professionele bachelor met een paramedisch karakter."

Chris VAN ROMPAEY


Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio