1/3

Scouts Heilig Kruis bouwt nieuwe lokalen

Scouts en Gidsen Heilig Kruis bouwen nieuwe lokalen op hun terrein aan de Oude Antwerpsebaan. De huidige infrastructuur van de scoutsgroep verkeert in heel slechte staat en voldoet niet meer aan de noden van een moderne jeugdbeweging. Burgemeester Bart Somers en schepen van Jeugd Greet Geypen (allebei Open Vld) legden vrijdag officieel de eerste steen.

Voor de bouw kan Scouts Heilig Kruis rekenen op de leerlingen van de Technische Scholen Mechelen (TSM). Zij nemen de ruwbouw voor hun rekening. "De samenwerking met TSM is een win-winsituatie: de scoutsgroep kan zo de kosten binnen de perken houden en de studenten kunnen hun vak leren op een echte werf in plaats van in een klaslokaal", verklaart Wendy Maes van het bouwcomité.

De nieuwe lokalen worden neergepoot aan de straatkant, voor de oude gebouwen. De nieuwbouw moet ook toegankelijk worden voor de buurt. "Op die manier willen we een meerwaarden betekenen voor de directe omgeving", zegt Maes. "De lokalen kan je hurenom activiteiten te organiseren en we hebben ook gezorgd voor een vlotte toegang voor andersvaliden. Daarom wordt het project ook deels gefinancierd door Toerisme voor Allen."

De keuze voor de straatkant heeft ook te maken met een reeks inbraken en gevallen van vandalisme die de scoutslokalen de laatste tijd teisterden. "Het afgelopen jaar is hier veel vernield. Deuren, ramen enzovoort", vertelt Ine Vercammen, eveneens lid van het bouwcomité. "In december was het nog van dat. Ramen waren kapotgeslagen, er was met verf in het rond gegooid. Door dichter bij de straat te bouwen is er nu meer sociale controle."

De nieuwbouw moet in 2016 klaar zijn en kost 350.000 euro.

NIGE
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio