't Fileeke schenkt voedsel aan armoedeorganisaties

Beenhouwerij en broodjeszaak 't Fileeke in de Geitestraat sloot vrijdag de deuren omwille van aanslepende problemen met de eigenaar. De uitbaters van de zaak besloten in samenwerking met het OCMW-Sociaal Huis hun stock aan verse voeding te doneren aan behoeftige Mechelaars in plaats van het weg te gooien.

Mas Tom

"Het pand heeft te kampen met allerlei vochtproblemen. Vooral op zolder. Daar regent het binnen en dat water wast al het zavel tussen de stenen weg waardoor een belangrijke steunbalk loskomt. Voor onze eigen veiligheid is het dus beter om te vertrekken", zegt Anja Van den Eynde. "Meermaals hebben we gevraagd om herstellingen, maar dat kon blijkbaar niet. Een reden hebben we daarvoor nooit gekregen. We zijn daarop naar de dienst wonen gestapt, die het pand aan een inspectie hebben onderworpen. Niet veel later kwam ook Wonen Vlaanderen een kijkje nemen. Zij hebben het gebouw onbewoonbaar verklaard."

Voor Van den Eynde en collega Nancy Van den Buys zit er dus niets anders op de boeken definitief toe te doen. De verse producten die ze nog op overschot hebben, schenken ze weg aan armoedebestrijdingsorganisaties. Dat doen ze samen met het OCMW-Sociaal Huis. "We wilden al dat eten niet zomaar weggooien, maar wisten niet goed waar we ermee naartoe moesten. Via via zijn we in contact gekomen met het OCMW", legt Van den Eynde uit. "Ik ben blij dat we op deze manier mensen gelukkig kunnen maken. Zo zijn we zeker dat we de eest behoeftige mensen bereiken."

NIGEMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio