Verbroedering Arendonk ontvangt Beerschot

Zondag speelt Verbroedering Arendonk tegen KFCO Beerschot-Wilrijk. De club verwacht een groot aantal supporters en wijkt de voor deze match uit naar het Armand Melisstadion in Dessel.

De match Verbroedering Arendonk-KFCO Beerschot Dessel is een wedstrijd tussen de leider in de competitie en de hekkensluiter. Beerschot-Wilrijk won dit seizoen 19 van de 25 matchen en staat met 62 punten ruim vooraan in de rangschikking. De club staat 12 punten voor op Branddonk. Mocht Beerschot-Wilrijk zondag winnen tegen verbroedering en Branddonk verliest tegen Heikant, dan haalt Beerschot de kampioenstitel binnen.

Daarom worden er zondag heel wat supporters verwacht voor de match. De Beerschot supporterskern legt een batterij bussen in. Omdat het stadion in de Kerkstraat de toestroom niet aankan, wijkt Verbroedering voor de match uit naar het Armand Melisstadion in Dessel.

"Beerschot zou met niet minder dan 3000 supporters afzakken", zegt voorzitter Filip Stouten. "Ik heb een fles champagne koud staan voor het geval Beerschot kampioen zou spelen, maar we gaan ons niet zomaar gewonnen geven. We willen voluit gaan voor de underdog-rol. Zou het niet mooi zijn dat Arendonk met 2000 supporters afzakt naar Dessel en Beerschot met 1-0 kan verslaan", droomt de voorzitter. Speciale veiligheidsmaatregelen zijn er niet. "Maar door het groot aantal supporters zijn er natuurlijk wel wat extra stewards aan de slag", weet Filip Stouten.

“We nemen zeker geen extra overdreven veiligheidsmaatregelen”, zegt Kris Van Dijck (N-VA), burgemeester van Dessel. “Maanden geleden kregen we al de vragen van de burgemeesters van Retie (voor Branddonk, red) en Arendonk of die voetbalwedstrijden niet bij ons zouden gespeeld kunnen worden. Wij hebben daar geen problemen mee. We hebben genoeg ervaring met risicowedstrijden zelfs in tweede klasse. Na ruggespraak met onze veiligheidsdiensten zijn we daarmee akkoord gegaan. Uiteraard zullen we met gescheiden supportersingangen werken en zullen de bezoekende bussen weer afgeleid worden naar de Boeretangsedreef. En ja we zetten wat extra veiligheidsmensen in, maar niet overdreven. Voetbal moet vooral een feest blijven.” TCLA

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio