5 redenen om meer kaneel te eten!

Kaneel behoort tot de categorie 'superfoods'. Dat komt omdat kaneel voor meer dan alleen een lekkere smaak zorgt in je eten. In kaneel schuilen ook een aantal beauty tips and trics.

Stralende huid

In kaneel schuilt de kracht om poriën te reinigen en roodheid op de huid te verminderen. Met een simpel, zelfgemaakt gezichtsmasker kan je een stralende huid krijgen. Meng 1 theelepel kaneel met 3 theelepels honing. Smeer het op je gezicht en laat het 10 minuten intrekken. Verwijder het nadien met lauw water, en klaar is kees.

Goed humeur

Kaneel wordt gezien als een natuurlijke oppepper voor je gemoed. Je kan zelf een spray maken die je onmiddellijk een goed humeur bezorgt. Meng 10 druppels kaneelbladolie (te verkrijgen in kruidenshops) met 6 theelepels water. Doe het in een spuitbusje en als je een humeur voelt opkomen dan kan je dat nu weg sprayen.

Lange lokken

Dit middeltje is perfect voor de dames onder ons die zo snel mogelijk lang haar willen hebben. Kaneel prikkelt de haarzakjes en doet het haar dus sneller groeien. Meng 3 eetlepels kaneelpoeder met 3 eetlepels honing en 1 eetlepel conditioner. Laat het 15 minuten intrekken en was het nadien uit.

Weg met kramp

Eet tijdens je menstruatie meer kaneel in je voeding. Kaneel heeft een ontspannend effect voor de spieren en daardoor zal je dus minder krampen ervaren tijdens de periode van de maand. Je kan kaneel ook drinken, door bijvoorbeeld een instant health boost te maken. Dat doe je door een kaneelstokje in een kop cafeïnevrije rooibosthee te steken. Smakelijk!

Afvallen

Last but not least heeft kaneel ook nog een afvallend effect. Een theelepel kaneel per dag zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel in balans blijft. Op die manier krijgt je lichaam met minder insuline te maken en insuline is dan weer verantwoordelijk voor de vetopslag. Minder vetopslag dus!

Photo News / Evelien Geboers

NIET TE MISSEN