Nicole en Hugo: "Wij willen samen euthanasie plegen"

Nicole en Hugo zijn op hun 67ste en 66ste nog springlevend, maar dat weerhoudt hen er niet van om na te denken over de toekomst en over hun dood.

mgeysmans

De twee hernieuwden nog maar net hun huwelijksgeloften op een cruiseship ergens tussen Florida en de Kaaimaneilanden, alles lijkt dan ook rozengeur en maneschijn te zijn ten huize het zangduo. En toch durven ze al eens nadenken over wat komen gaat, het niet zo fijne gedeelte namelijk, waarbij een van hen beiden ziek zou worden of zou sterven.

"We zijn nog altijd verliefd op elkaar", weten Nicole en Hugo in Story te vertellen. "Tot de dood ons scheidt zeg maar, ja we praten daar vaak over. We beseffen dat het leven eindig is. We hebben geen moeite om dat te aanvaarden, want de dood maakt deel uit van het leven" vertelt Hugo.

"Een tijdje geleden zagen we een reportage over een Nederlands koppel dat samen uit het leven is gestapt via euthanasie. Wij tekenen meteen voor zo'n scenario. Dat koppel heeft elkaar een heel leven lang gesteund en liefgehad. Fantastisch gewoon. Via euthanasie samen uit het leven stappen, dat is toch mooi? Veel mensen vinden dat misschien onnozel, maar wij niet."

Photo News / Mieke Geysmans

NIET TE MISSEN