Geld renovatiepremies gebruikt voor sociale leningen

Geld renovatiepremies gebruikt voor sociale leningen

Geld renovatiepremies gebruikt voor sociale leningen

Print
De belangengroep ‘Renovatiepremie Nu!’ is boos op Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche (sp.a) nu die acht miljoen euro van haar budget renovatiepremies wil gebruiken voor sociale leningen. “De minister houdt al vijf jaar lang de deur dicht voor 8.500 gezinnen die nog wachten op hun premie”, zegt Genkenaar Tony Lismont (80, foto).

Begin oktober 2009 besliste minister Van den Bossche om de voorwaarden voor de populaire renovatiepremie drastisch te verstrengen. Na amper drie weken (op 29 oktober) waren de nieuwe voorwaarden al van kracht.

“Ik had mijn hele woning net geïsoleerd en door die plotse aanpassing van de premie zag ik 6.300 euro in rook opgaan. Voor veel jonge gezinnen die een huis hadden gekocht en opgeknapt, heeft dit tot financiële en sociale drama’s geleid. Ikzelf heb het vooral moeilijk met de grote onrechtvaardigheid van deze beslissing”, zegt Tony Lismont van ‘Renovatiepremie Nu!’.

“Wij vragen een herberekening van de premiedossiers voor die mensen die dit expliciet aanvragen. Het gaat naar schatting over een duizendtal dossiers, waarvoor drie tot vijf miljoen euro nodig is”, zegt Lismont. Zonder resultaat overweegt de belangengroep verdere gerechtelijke stappen.

In een reactie is Freya Van den Bossche kort en bondig: “Zoals de voorbije vijf jaar zeg ik ook nu weer: geen commentaar.”

Lees vandaag meer in uw krant.

Lees ook:
Geld voor sociale woonleningen nu al op
Recordaantal Vlamingen krijgt sociale lening

YL, Foto's Belga/SD

Nu in het nieuws