Verloederd pand Eilandje wordt restaurant

Verloederd pand Eilandje wordt restaurant

Verloederd pand Eilandje wordt restaurant

Print
Antwerpen - Op de hoek van de Adriaan Brouwerstraat en de Korte Zeevaartstraat komt een nieuw restaurant. Daarmee komt een einde aan de jarenlange verloedering van het historische pand.

Het Eilandje is vanaf dit najaar een restaurant rijker. High Stars Company, de eigenaar van restaurant Lux in de Adriaan Brouwerstraat, kreeg van het stadsbestuur een vergunning om het hoekpand Adriaan Brouwerstraat 17, Korte Zeevaartstraat 2 en Sint-Aldegoniskaai 30 te verbouwen tot een restaurant. Dat zou, als alles volgens plan verloopt, in september van dit jaar de deuren moeten openen.

De benedenverdieping wordt een eetgelegenheid, de verdiepingen zullen voorlopig dienst doen als berging. Het is de bedoeling om die later te integreren in het hotel dat in het pand ernaast moet komen. De eigenaar wil voorlopig geen verdere details geven.

Verwaarloosd

De komst van het nieuwe restaurant is goed nieuws voor de buurt én voor het Antwerps erfgoed. Het gebouw staat op de lijst Onroerend Erfgoed en werd in 1986 geklasseerd als beschermd monument, maar staat ook al jaren te verkommeren.

Restaurant Lux gaat tijdens de zomermaanden even dicht voor verfraaiingswerken, maar blijft gewoon bestaan.

WD
Foto SVdE

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio