Telefoonwinkel geplunderd in Mol

Telefoonwinkel geplunderd in Mol

Telefoonwinkel geplunderd in Mol

Print
Mol - Dieven pleegden dinsdagnacht een brutale ramkraak op gsm-winkel ALLO Telecom in de Statiestraat in Mol. De daders gingen aan de haal met zo goed als de hele voorraad mobiele telefoons.

De Molse Statiestraat werd dinsdagnacht opgeschrikt door een zware inbraak. Bij ALLO telecom sloegen dieven om 2.20u de glazen toegangsdeur aan diggelen. Eens ze in de winkel waren, gingen ze vliegensvlug aan de haal met een grote partij gsm’s, smartphones, tablets en toebehoren.

“De daders hebben de glazen voordeur stukgeslagen met een voorhamer”, zegt de regioverantwoordelijke van ALLO telecom die woensdag naar het getroffen filiaal in Mol kwam. “Daarna vernielden ze de houten deur die achteraan naar het magazijn leidt. Daardoor zijn ze bij de voorraad gsm’s en smartphones geraakt. Het alarm trad onmiddellijk in werking en de politie was heel snel ter plaatse. Maar de inbrekers waren toen al gevlucht.”

Toestellen geblokkeerd

Volgens de verantwoordelijke hebben de dieven 90 procent van de voorraad aan toestellen meegenomen. Over hoeveel toestellen het exact ging, was woensdag nog niet bekend, maar de buit loopt op tot in de tienduizenden euro.

“De beveiligingscamera’s hebben de dieven gefilmd. Het ging om in totaal vier personen en ze waren gemaskerd”, vertelt de regioverantwoordelijke van ALLO Telecom nog. “In nog geen drie minuten waren ze binnen en weer buiten.

BVDL
Foto Mia Uydens

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio