Seizoen 2 'Foute vrienden' vanaf 24 maart

Seizoen 2 'Foute vrienden' vanaf 24 maart

Seizoen 2 'Foute vrienden' vanaf 24 maart

Print
Het tweede seizoen van Foute vrienden start vanaf maandag 24 maart. Samen met de Amerikaanse series Bones en Ray Donovan zal het programma de maandag van 2BE in het voorjaar trekken. "Wij willen een podium zijn voor humor van eigen bodem", klinkt het bij de zender.

Foute vrienden is een verborgen cameraprogramma. Het is echter niet de bedoeling om onschuldige slachtoffers te bedotten, maar wel om zichzelf zoveel mogelijk in verlegenheid te brengen. Comedians Jeron Dewulf, Steven Goegebeur, Thomas Smith en Begijn Le Bleu fluisteren elkaar gênante opdrachten in via oortjes. Degene die de minste opdrachten tot een goed einde brengt, krijgt aan het einde van elke aflevering een straf voorgeschoteld.

"We blijven onszelf"

"De grote kracht van Foute vrienden is dat we gewoon onszelf zijn", zegt Thomas Smith. "Het was heel plezant om te doen, maar het is toch werken geblazen. Je moet de juiste toon weten te treffen: wij moeten het slachtoffer zijn, niet de mensen die we erbij betrekken. We moeten origineel zijn en steeds nieuwe manieren bedenken om elkaar een kloot af te draaien."

Zijn de beruchte straffen ooit weleens te ver gegaan? "Het is soms heftig, maar men probeert altijd te vermijden dat we dichtklappen", zegt Begijn. "Dat heb ik vorig seizoen meegemaakt op de markt van Sint-Niklaas. De drie anderen lieten mij een speelgoedautootje besturen met een afstandsbediening die niet werkte. Zij hadden zelf de touwtjes in handen en reden met dat ding tegen fietsen en oude dametjes. Ik mocht me ook niet excuseren. Dat was echt zo vernederend dat ik even in mijn schulp ben gekropen. Maar goed, het is tv en het is de afspraak dat we ons volledig smijten."

"Foute vrienden is rauw, hard en echt. Dat maakt het zo anders", zegt Jeron Dewulf. "De mensen weten niet dat er camera's hangen. Wij zijn zogezegd gewoon visverkopers of rijinstructeurs. De mensen thuis voelen het ook elke keer als we iets ergs of vernederend moeten doen. De lach die dan volgt, is dan ook uit plaatsvervangende schaamte. Het is de bedoeling dat we altijd onze grenzen verleggen en onze angsten overwinnen. Ergens is dat een leerproces waarin we altijd beter worden, maar veel hangt ook af van met welk been we die dag uit been zijn gestapt."

Foto ISOPIX: Vlnr: Thomas Smith, Begijn Le Bleu en Jeron Dewulf. Steven Goegebeur liet zich vertegenwoordigen door een kartonnen pancarte.
DEVA

Nu in het nieuws