De kop gaat mee naar Mariaburg

Print

De kop gaat mee naar Mariaburg

Ekeren - Luc Peeraer trok iets voor zes uur gisterenavond de kop van de gans en kroonde zich daarmee tot koning van De Lustige Gans, de Ekerse ganzenrijders.

De populariteit van het gansrijden neemt elk jaar toe in Ekeren. Het dorp kleurde zondag blauw geel en het leek wel of heel Ekeren was verzameld op het zonovergoten Kristus-Koningplein om de 24 ruiters van de Lustige Gans aan te moedigen.

De dag was voor hen al vroeg begonnen met een stevig ontbijt en een optocht langs de steunende Ekerse cafés, maar om 15.00h begon het echte werk. De eerste uren werd er op een rustig tempo gereden en telde de premie gestaag op. Toen Werner Janssens rond half zes het net van de gans trok, steeg de spanning bij ruiters en publiek. Uiteindelijk trok Luc Peeraer de kop er volledig af.

Hij neemt in zijn zevende deelname de kop mee naar Mariaburg, waar hij samen met zijn vrouw een slagerij heeft op de Kapelsesteenweg. Hij is 46 jaar. De premie die op dat moment aan de galg hing, bedraagt 7436 euro, een hoger bedrag dan vorig jaar.

TTSY

Foto Dirk Kerstens

MEEST RECENT

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio