Staande ovatie voor succes van 'Marina'

Heel Vlaanderen is wild van 'Marina'. Kinepolis Antwerpen vierde dit weekend de 500.000ste bezoeker van de Vlaamse prent. "Deze film gaat over het leven van iemand die iets wil bereiken", vertelt Rocco Granata.

jatimmermans

Kinepolis Antwerpen gaf liefhebbers de kans om een gratis ticket te winnen om de film nog een keer te bekijken op het grote scherm. De zaal stroomde vol met een uiteenlopend publiek. Er waren mensen die Granata uit hun jeugd kennen, maar er waren ook veel jonge mensen geïnteresseerd in het levensverhaal van Rocco Granata. Tijdens de film werden de zakdoeken bovengehaald en werd er flink gesnotterd.

Ook de 32-jarige Isabelle Coen (foto onder) uit Hamme was nog aan het bekomen van de film toen ze werd gekozen als 500.000ste bezoeker. "We wilden de film al heel lang zien, maar het kwam er nooit van. Ik had totaal niet verwacht dat ik dan ook nog eens de 500.000ste bezoeker zou zijn. De film is een echte aanrader. Je kunt er mee lachen en mee huilen. Wel jammer dat Matteo Simoni er niet is", lacht ze.

De crew van 'Marina' was ook aanwezig en hoewel ze gehoopt hadden op een groot succes, hadden ze dit toch niet verwacht. "Ik was niet verrast dat het publiek ontroerd was, maar dit verwachtte ik niet. Je hoopt het natuurlijk wel", zegt regisseur Stijn Coninx. "Rocco Granata is een alom bekend icoon", legt Warre Borremans uit. "Iedereen heeft wel iemand in zijn familie die hem kent. De film brengt op een geloofwaardige manier over hoe het leven van gastarbeiders was."

Het succes van het levensverhaal van Rocco Granata is ongekend. Deze viering was een historisch moment, zowel voor Granata zelf als voor de rest van de crew. Hij kreeg dan ook een staande ovatie van de overvolle zaal toen hij een liedje zong. Maar het verhaal van Granata is nog niet ten einde. De film speelt momenteel nog in meer dan vijftien steden.

DIBE

Foto WH

MEER OVER Stijn Coninx