Amokmaker Leuvense hulpgevangenis voor rechter voor overvallen op studenten

Eén van de gedetineerden die donderdagavond amok maakte in de Leuvense hulpgevangenis heeft zich vrijdag voor de rechter moeten verantwoorden voor het beroven van twee Leuvense studenten. De procureur vorderde voor de 22-jarige man één jaar cel en een boete van 600 euro.

jatimmermans

Beklaagde Isham A. overviel in de nacht van 19 op 20 december 2013 twee studenten. Hij stal de portefeuille en de horloges van de slachtoffers. Bij één van de feiten gebruikte hij geweld.

De eerste diefstal gebeurde in de Tiensestraat. De dader deed eerst familiair met zijn slachtoffer en omhelsde hem. Daarna veinsde hij een val, waarbij zijn horloge vernield zou zijn. Hij eiste 200 euro van de student en duwde hem omver. Van de verwarring bij de schermutseling maakte de dief gebruik om de horloge en portefeuille van het slachtoffer te stelen. Iets later herhaalde dit scenario zich op de Oude Markt.

De man van Noord-Afrikaanse origine zit sindsdien in voorlopige hechtenis. Hij bekende de feiten, maar kon geen reden bedenken waarom hij de diefstallen pleegde.

Het vonnis valt op 21 maart.

Lees ook: Gedetineerden vallen cipiers aan in Leuvense Hulpgevangenis

Belga

Archiefbeeld Dirk Vertommen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio