Lier wint weekfinale van 'De slimste gemeente'

De stad Lier heeft donderdag op VIER met veel bravoure de weekfinale van 'De slimste gemeente' gewonnen. Lier heeft daardoor een plaats verdiend in de finaleweek die vanaf maandag 24 maart wordt uitgezonden.

jatimmermans

Burgemeester Frank Boogaerts (N-VA), schepen Rik Verwaest (N-VA) en Pascale Mariën speelden nog beter dan tijdens de voorronde op woensdag. Doordat Lier in de tweede ronde alle drie de linken wist, nam het een ruime voorsprong op Lochristi en Hamme. De Pallieters zouden hun leidersplaats niet meer afstaan en behaalden met maar liefst 445 punten de finale. Lochristi, dat met 280 punten eindigde, bleek uiteindelijk geen partij te zijn voor Lier.

De burgemeester van Lochristi slaagde er dankzij drie juiste antwoorden wel in om burgemeester Frank Boogaerts er uit te spelen, maar daarna beet hij zijn tanden stuk op Pascale Mariën. De twee andere spelers van Lochristi ondergingen hetzelfde lot. Lier won zo de weekfinale terwijl Rik Verwaest tijdens de finaleronde niet eens in actie moest komen.

Chris VAN ROMPAEY

.

MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio