Soldatenbos wordt één groot speelbos

Print

Soldatenbos wordt één groot speelbos

Nijlen - Het Kesselse Soldatenbos zal volledig gebruikt mogen worden als speelbos. Dat bleek uit een overleg van de gemeente met het Agentschap Natuur en Bos (ANB).
Ferdi Heylen van Groen polste op de gemeenteraad naar de stand van zaken van het dossier-Soldatenbos. "Ik dring er al tien jaar aan op om het bos open te stellen. Dat is nu gebeurd, maar hoe ziet het Agentschap Natuur en Bos de toekomst van het bos?"

"Na een overleg en een plaatsbezoek is duidelijk geworden dat het ANB niet gewoon een speelzone in het bos wil vrijhouden, maar het volledige bos als speelbos wil laten gebruiken. Het gaat om een gebied van 19 hectare. Er zal daarom ook maar beperkt aan natuurbeheer worden gedaan. De bestaande paden worden opengehouden, dode takken worden verwijderd en de open vlakte in het bos zal in stand gehouden worden", legt schepen van Milieu Carrie Verelst (CD&V) uit.

Een hondenweide komt er evenwel niet. "Daar hadden we op gehoopt, maar het ANB vindt dat het niet verenigbaar is met een speelbos. Het wil ook geen draadconstructie of iets dergelijks plaatsen in het bos."

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio