Pistorius barst in tranen uit op proces

Pistorius barst in tranen uit op proces

Pistorius barst in tranen uit op proces

Print
De Zuid-Afrikaanse hardloper Oscar Pistorius is donderdag op zijn proces in tranen uitgebarsten wanneer een dokter beschreef hoe hij Reeva Steenkamp, de zieltogende vriendin van de paralympische kampioen, probeerde te reanimeren.

Dokter Johan Stipp, die in hetzelfde woningencomplex als Pistorius woont, vertelde hoe hij een huilende Pistorius geknield bij zijn gewonde vriendin zag. "Het eerste wat hij zei, was: Ik heb haar neergeschoten", aldus Stipp. 'Ik dacht dat ze een inbreker was en ik schoot op haar."

De 27-jarige Zuid-Afrikaan, wiens beide benen geamputeerd zijn, wordt beschuldigd van moord met voorbedachtheid op Steenkamp (29), een fotomodel en juriste. Ze werd op 14 februari 2013 in zijn woning in Pretoria doodgeschoten door de deur van de badkamer.

Stipp zei dat toen hij in de woning van Pistorius aankwam, Steenkamp beneden aan een trap lag en dat "Oscar de hele tijd huilde. Hij bad tot God: laat haar alsjeblief leven. Ze mag niet doodgaan."

"Verzonnen"

De advocaat van Pistorius, Barry Roux, trachtte donderdag, de vierde dag van het proces, opnieuw een kroongetuige in diskrediet te brengen. Hij verweet Charl Johnson, een informaticus, dat die "een verhaal verzonnen had" toen hij getuigde dat hij een vrouw had horen schreeuwen, een man om hulp had horen roepen en schoten had gehoord. "Het contrast tussen de angst en de intensiteit van de stem van de vrouw en de monotone stem van de man viel me op", had Johnson gezegd.

Foto EPA

Meer sportnieuws