Moskou haalt uit naar "arrogantie" van Washington

Moskou haalt uit naar arrogantie van Washington

Moskou haalt uit naar "arrogantie" van Washington

Print
Rusland heeft donderdag zwaar uitgehaald naar het "cynisme" en de "twee maten en gewichten" van Washington in zijn kritiek op de uitlatingen van president Vladimir Poetin.

Volgens het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zijn de uitlatingen van het State Department over hetgeen Poetin woensdag op zijn persconferentie heeft gezegd niet zozeer stuitend "wegens de primitieve verdraaïng van de werkelijkheid als wel(wegens) het cynisme en de dubbele moraal", aldus het Russische ministerie.

"Eenzijdige interpretatie"

"Het State Department probeert te spelen met de onbeschaamde eenzijdige interpretatie van de gebeurtenissen alsof er niet ontelbare bewijzen zijn van weerzinwekkende daden van radicale nationalisten, waaronder vergeldingen, voor het oog van de camera's, tegenover de ongewenste of provocerende moorden van scherpschutters wat - onder andere zaken - door 'onafhankelijke bronnen' is bevestigd. Washington kan niet toegeven dat het uiteraard zelf het protest op het Onafhankelijksplein heeft aangezwengeld en de omverwerping met geweld van de wettelijke regering heeft aangemoedigd, om zo de weg te effenen voor hen die zich nu voordoen als de wettige autoriteiten in Kiev nu", zei het Russische ministerie.

"Wij gaan ons niet verlagen tot polemieken met onbeduidende propaganda. Wij zullen enkel zeggen dat wij eens te meer te maken hebben met een onaanvaardbare arrogantie en claims de ultieme waarheid te hebben. De VS kunnen en mogen niet het morele recht hebben om anderen de les te spellen hoe zij de internationale regels en het respect voor de soevereiniteit van andere landen in acht moeten nemen. Wat in verband met het bombarderen van Joegoslavië (Servië, nvdr) en de invasie van Irak onder valse voorwendsels?", zo klonk het.

Foto AFP (de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov)

.

Nu in het nieuws