Samsung moet Apple 930 miljoen euro betalen

Samsung moet Apple 930 miljoen euro betalen

Samsung moet Apple 930 miljoen euro betalen

Print
Een rechter in Californië heeft donderdag de boete van 930 miljoen dollar van Samsung aan Apple, wegens patentschendingen, definitief bekrachtigd.

De rechter weigerde anderzijds een verkoopverbod van een aantal producten van de Zuid-Koreaanse informaticagroep, zoals werd geëist door zijn Amerikaanse rivaal.

Samsung werd op 24 augustus 2012 door een jury in San José schuldig geoordeeld aan een reeks inbreuken op patenten van Apple. De schadevergoeding werd in eerste instantie becijferd op 1,05 miljard dollar. Na een tweede proces in San José, werd die beslissing bijgesteld tot circa 930 miljoen dollar.

Die veroordeling moest echter nog bekrachtigd worden. Donderdag werd de uitspraak van rechter Lucy Koh bekendgemaakt. Zij verwierp een vraag van Apple om een verkoopverbod in de VS, op basis van de schuldigverklaring van Samsung, voor een reeks producten van Samsung. "Apple heeft niet bewezen dat het aanspraak kon maken op het gevraagde verkoopverbod, dat dus is afgewezen", aldus rechter Koh in een aparte uitspraak die donderdag eveneens wereldkundig werd gemaakt.

Foto: de Apple iPhone 4s (links) en de Samsung Galaxy S3

Foto AFP

.

Nu in het nieuws