Leuvense politie pakt overvallers op

De Leuvense politie heeft woensdag omstreeks 2.30 uur twee mannen - een 18-jarige man uit Heverlee en een 19-jarige uit Kortenberg - opgepakt op verdenking van een diefstal met geweld kort voordien in het centrum van Leuven. De onderzoeksrechter heeft beide mannen inmiddels aangehouden op verdenking van diefstal met geweld en slagen en verwondingen.

fvranckx

Bij deze feiten werd op de Oude Markt in Leuven de gsm gestolen van een 22-jarige man uit Aalst. Het slachtoffer ging samen met enkele toegesnelde getuigen de verdachten achterna en verwittigde de politie. Tijdens de schermutseling die hierop volgde kregen zowel het slachtoffer van de diefstal als een ander persoon slagen. Beiden geraakten lichtgewond. De overvallers konden uiteindelijk gevat worden.

De laatste maanden wordt in het Leuvense uitgaansleven een opvallende stijging vastgesteld van het aantal diefstallen met geweld. Sinds begin januari registreerde de lokale politie liefst 58 dergelijk feiten. Het merendeel van de feiten situeert zich in het stadscentrum, in de omgeving van de Oude Markt.

Ondanks het oppakken sinds begin dit jaar van twee keer vier verdachten van dergelijke feiten, blijven de feiten voortduren.

Lees ook: Drie Limburgse studenten in Leuven overvallen in week tijd

Belga, Archieffoto

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio