Cambio autodelen breidt uit naar Mechelse wijken

Cambio autodelen breidt uit naar Mechelse wijken

Cambio autodelen breidt uit naar Mechelse wijken

Print
Mechelen - De stad Mechelen start samen met cambio een proefproject op om het autodelen uit te breiden naar de Mechelse wijken. Uit een recente bevraging bleek dat er in de Dijlestad vraag is naar extra standplaatsen buiten het centrum. Nog tot zeker eind december 2014 komt in de wijken Nekkerspoel, Mechelen-Zuid en Mechelen-Noord een nieuwe standplaats. Als een standplaats succesvol blijkt te zijn, zal die in de toekomst een permanente plaats in de wijk krijgen.
"Van 16 tot 21 januari 2014 hield cambio online een bevraging bij hun leden en bij Mechelaars via hun abonneebestand en via sociale media", vertelt Geert Gisquière, verantwoordelijke van cambio Vlaanderen. "Daarin werd gepeild naar hun tevredenheid en voorkeur voor toekomstige cambioplaatsen. Bijna 250 mensen, waarvan 153 bestaande cambiogebruikers, reageerden op de bevraging. Uit de resultaten bleek dat de vraag leeft naar nieuwe standplaatsen in de wijken rondom het centrum. De nieuwe standplaatsen komen er in Nekkerspoel aan de Sint-Libertuskerk, in Mechelen-Zuid op de hoek van de Ridder Dessainlaan met de Fortuinstraat en in Mechelen-Noord op de buurtparking Donkerlei."

In Mechelen is cambio actief sinds 2006 en het wint steeds aan populariteit. "Met deze nieuwe standplaatsen komt het totaal aantal deelwagens in de Dijlestad op 15, verspreid over 10 standplaatsen", verklaart schepen van Mobiliteit Marina De Bie (Groen). "Autodelen wordt steeds populairder, ook in Mechelen. In 2013 kende cambio een sterke groei van 37 procent, zodat de Mechelse cambio gemeenschap momenteel al ongeveer 410 leden telt. En dat aantal blijft maand na maand stijgen. Het stadsbestuur wil hier dan ook op sterk en blijven inzetten en prefinanciert het project daarom gedurende een jaar. Zo forceren we de natuurlijke groei en hopen we cambio meer bekendheid te bezorgen."

Voor meer info kan u terecht op www.cambio.be en of www.mechelen.be/autodelen. Of u kan afzakken naar de infosessie op 11 maart (17u), 25 maart (17u), 22 april (17u) of 20 mei (20u) in De Zeeridder (zaal Luchtruim op 3de verdieping), Befferstraat 25.

Inschrijven is verplicht via vlaanderen@cambio.be of 09 242 32 17.

Deelnemers aan de infosessie kunnen tijdelijk genieten van een proefaanbod. Gedurende vier maand krijg je dan gratis toegang tot het cambio autodeelsysteem (gratis instap en gratis abonnement + proefrit), en betaal je enkel voor je gebruik.

NIGE
Foto: Dirk Vertommen
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio