"Het hele jaar door feestartikelen"

Carnavalshop Augustijnen uit Berlaar draaide de voorbije weken op volle toeren. Volgens zaakvoerdster Augusta Van der Spiegel zijn er in het Antwerpse niet enorm veel concurrenten en komen haar klanten dan ook soms van ver.

Kerremans Inge

Het lijkt logisch dat de artikelen van carnavalswinkel Augustijnen nogal seizoensgebonden zijn, maar volgens zaakvoerdster Augusta komt er toch steeds meer vraag naar feestartikelen gedurende het hele jaar. "Zo'n dertig jaar geleden begonnen we met de zaak in een normale woning, waar een paar kamers gewijd waren aan carnavalsartikelen. Toen de kinderen het huis uit waren, namen we ook hun slaapkamers stelselmatig mee in beslag", lacht ze.

Maar op termijn werd het toch mogelijk om de winkel op regelmatige basis uit te baten. Ondertussen is de Carnavalshop al zo'n achttal jaar gevestigd op de huidige locatie, een handelspand van 150 vierkante meter op de Smidstraat in Berlaar. "Rond de Sinterklaas- en kerstperiode hebben we onze vaste klanten", legt ze uit. "Uiteraard blijft carnaval voor ons een belangrijke periode, maar er worden tegenwoordig het hele jaar door themafeestjes georganiseerd", gaat Augusta voort. "Ook Halloween wint elk jaar aan populariteit. Verder hebben we rond de Sinterklaas- en kerstperiode altijd onze vaste klanten. In de winkel werd trouwens eens smakelijk gelachen om de hele Zwarte Pieten-heisa van vorig jaar", zegt ze.

Augusta wordt, waar mogelijk, bijgestaan door haar familie. Naast haar jongste zoon, die na zijn uren als drukker, de webshop onderhoudt, is een van haar kleinzonen ondertussen ingeschreven als werknemer bij de carnavalshop. Haar jongste dochter springt in geval van nood ook af en toe in. "En wat jobstudenten betreft, zit ik voor de komende jaren ook nog goed", lacht ze. "Ik heb al heel wat kleinkinderen. In elk geval is er interesse om de zaak voort te zetten. Uitbreiden zonder opvolging heeft geen zin. Zelf ben ik niet meer van de jongste, maar ik blijf voortdoen zolang ik goed te been ben."

KVRO

Foto JoDW www.carnavalshop.be

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio