Zwembad blijft gesloten tot 2015

Zwembad blijft gesloten tot 2015

Zwembad blijft gesloten tot 2015

Print
Lille - Het gemeentelijk zwembad van Lille blijft ook dit jaar gesloten. Al sinds augustus 2012 is het zwembad gesloten omdat de tegels van de kuip waren losgekomen. Het gemeentebestuur hoopt dat een gerechtsdeskundige tegen de zomer duidelijkheid brengt.

De problemen in het zwembad in de Kerkstraat in Lille, dat in 2005 nog volledig werd vernieuwd en uitgebreid, zijn nog niet meteen van de baan. Het gemeentelijk zwembad sloot in augustus 2012 de deuren omdat in de kuip tegels loskwamen.

Intussen zijn alle tegels uit de kuip verwijderd en heeft het gemeentebestuur een juridische procedure opgestart tegen de architect, de hoofdaannemer en enkele onderaannemers. De rechtbank in Turnhout boog zich voorbij maandag over het dossier. De zaak is intussen een heel kluwen geworden met meer dan zeven betrokken partijen. Dat maakt dat het gerechtelijk dossier nog maanden kan aanslepen.

De leerlingen van de scholen kunnen dit schooljaar en ook nog volgend schooljaar voor zwemlessen terecht in het zwembad van hotel de Residentie in Lichtaart (Kasterlee).

Bart Van den Langenbergh
Foto HVG

Lees meer in de donderdagkrant van Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio