Amerikaanse kunstenaar ontwerpt realistische Barbie

Print
Kunstenaar Nickolay Lamm ontwierp een barbiepop met een natuurlijke, gemiddelde lichaamsbouw om, naar eigen zeggen, aan te tonen dat 'gemiddeld' mooi is. Via crowdfunding hoopt hij het speelgoed op de markt te krijgen.

Lamm ontwikkelde zijn pop aan de hand van een 3D-printer. Daarvoor gebruikte hij de afmetingen van een gemiddeld Westers meisje van 19 jaar oud. De kunstenaar wil met de creatie van de nieuwe pop Lammily realistische schoonheidsidealen promoten.

Lammily draagt, anders dan de typische Barbie, alledaagse kledij, van casual tot sportief. Ook een bikini en trendy avondkledij behoren tot haar assortiment kleding. Toch is van een prinsessenimago geen spoor. De pop draagt zo'n natuurlijk mogelijke make-up en werd ontworpen met flexibele polsen, knieën, ellebogen en voeten.

Via een crowdfunding-project hoopt Lamm zijn Lammily zo snel mogelijk op de markt te brengen als 'gezond alternatief' voor de onnatuurlijke maten van Mattels perfecte Barbie. "Er is momenteel niets gelijkaardigs op de markt. Ik wil gewoon tonen dat gemiddeld mooi is", zegt Nickolay Lamm in The Huffington Post.

Bekijk hier hoe een realistische Barbie wordt gemaakt.

JaVL

Foto Youtube

.

Nu in het nieuws