Gebruikerslimiet Velo alweer bijna bereikt

Gebruikerslimiet Velo alweer bijna bereikt

Gebruikerslimiet Velo alweer bijna bereikt

Print
De uitbreiding van het Antwerpse Velo-stadsfietsenproject van 82 naar 150 stations, die in het voorjaar van 2013 startte, zal begin volgende week voltooid zijn. Het theoretische maximumaantal jaarabonnementen kon dankzij die uitbreiding het voorbije jaar verhoogd worden van 20.000 naar 34.200, maar volgens de stad Antwerpen is ook die limiet al opnieuw in zicht.

Het Velo-project ging in juni 2011 van start en werd op korte tijd erg populair bij de Antwerpenaar. Na minder dan een jaar was de maximumcapaciteit op het vlak van jaarkaarthouders al bereikt en moest de stad een eerste keer een wachtlijst opstellen. De uitbreiding die nu bijna afgerond is, brengt het aantal Velo-fietsen van 1.000 naar 1.800, maar de kans is volgens de stad groot dat het aantal jaarabonnementen snel opnieuw de theoretische limiet zal bereiken. Daarom start ze een nieuwe wachtlijst op.

De komende weken zullen nog wel jaarkaarten verkocht worden, maar intussen zullen de bevoegde diensten analyseren hoe intensief de stadsfietsen gebruikt worden. Op die manier zal binnenkort duidelijk worden wat in de praktijk het maximale aantal jaarkaarthouders is waarbij de gebruikers niet al te vaak met een leeg of vol Velo-station geconfronteerd worden. Op dit ogenblik staat de teller overigens op net geen 32.000 abonnementen.

Voor de huidige abonnees verandert er niets, aldus nog de stad. Zij krijgen nog steeds een maand voor het vervallen van hun jaarkaart een mailbericht over de automatische verlenging daarvan, waarna ze de tijd krijgen om eventueel hun abonnement op te zeggen.

Belga
Foto LUMA

.

Nu in het nieuws