1/2

Stad Turnhout investeert in extra speelruimte in buurten en wijken

Stad Turnhout heeft recent twee buurtpleinen heringericht.

Door de term ‘speelplein ‘ te vervangen door ‘buurtplein’ wil Stad Turnhout haar nieuwe visie beklemtonen. ‘De stad vindt het erg belangrijk dat kinderen buiten kunnen spelen in hun eigen buurt. Daarnaast moet een buurtplein ook een ontmoetingsruimte zijn voor alle buurtbewoners’, aldus Hannes Anaf, schepen van Jeugd.

Om spel en ontmoeting in de stad te stimuleren, is er gekozen voor locaties in het centrum. Op het plein aan de Vlamingenstraat ligt er sinds kort een speelheuvel met glijbaan en werd een wilgenhut aangeplant. Op het Pastinaakplein staat een avontuurlijk speeltoestel. Het project aan de Vlamingenstraat kost 24 400 euro, voor het Pastinaakplein bedraagt de investering 15 000 euro.

De inrichting van de pleinen gebeurde niet zo maar: medewerkers van de Jeugddienst gingen tijdens de zomervakantie deur aan deur om ideeën van kinderen en ouders te verzamelen. Op basis hiervan werd er voor de huidige speeltoestellen gekozen.

Het Pastinaakplein zal samen met de kinderen uit de buurt officieel ingespeeld worden op zaterdag 8 maart 2014 vanaf 14 uur.

Toon Verheijen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio