Journaliste Russia Today neemt live op tv ontslag (video)

Print
Liz Wahl, een Amerikaanse journaliste van de Russische televisiezender Russia Today die vanuit Washington werkt, heeft woensdag live op televisie haar ontslag aangeboden. Ze protesteert zo tegen de Russische militaire actie op het Oekraïense schiereiland Krim.

Lees ook:
Journaliste 'Russia Today' haalt uit naar Poetin (video)

Wahl vertelde aan de kijkers dat ze "niet kan werken voor een televisiezender die door de Russische overheid wordt gefinancierd en die de acties van Poetin goedpraat".

De journaliste verklaarde dat haar grootouders uit Hongarije zijn gevlucht toen de Sovjets duizenden inwoners verdreven in 1956. "Ik ben er trots op een Amerikaanse te zijn en ik geloof in de verspreiding van de waarheid. Daarom dien ik na deze nieuwsuitzending mijn ontslag in", zei Wahl.

Dinsdag gaf RT-journaliste Abby Martin tijdens een nieuwsuitzending al kritiek op het Russische beleid. "Ik kan niet genoeg herhalen hoe hard ik tegen alle interventies ben tegen een soevereine staat", zei ze op het einde van de nieuwsuitzending. "Wat Rusland heeft gedaan is slecht. Een militaire interventie is nooit een oplossing, en ik ga me hier niet verontschuldigen of militaire agressie verdedigen."

Belga, Beeld YouTube

.

Nu in het nieuws