Vliegtuig maakt noodlanding in maïsveld

Een privévliegtuigje moest woensdagavond een noodlanding maken in een maïsveld in de Veldenbergstraat, vlak bij de grens van Merksplas en Wortel (Hoogstraten). Niemand raakte gewond.

drombouts

Even was er paniek woensdag toen een piloot met zijn vliegtuigje plots landde in een maïsveld in Merksplas. “De noodlanding vond plaats ter hoogte van de Veldenbergstraat, in een maïsveld”, bevestigt korpschef Marc Snels van de zone Noorderkempen. “Het ging om een eenpersoonsvliegtuigje. De piloot raakte in de problemen door een technisch defect aan het toestel, maar kon zijn vliegtuig gelukkig veilig aan de grond zetten. Er is geen schade veroorzaakt in de omgeving en ook de schade aan het vliegtuig bleef beperkt. De piloot had een opleiding gevolgd aan de luchthaven van Deurne en was in orde met zijn papieren.”

In de omgeving heerste er eerst wat paniek. Verscheidene voorbijgangers dachten dat het vliegtuigje was neergestort. De hulpdiensten werden meteen verwittigd, maar alleen de politie moest ter plaatse komen. De brandweer werd op de hoogte gebracht, maar zij moest niet uitrukken. “We hebben alleen de melding gekregen van wat er gebeurd was, voor het geval dat ongeruste voorbijgangers ons zouden oproepen.”

SVER

Beeld Google Street View: de Veldenbergstraat

MEER OVER Merksplas

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio