Zoo en Planckendael opnieuw in docureeks

Wegens succes verlengd: 'De zoo, achter de schermen'. Het dierenprogramma dat focust op Zoo Antwerpen en Planckendael, is vanaf 23 maart opnieuw te zien op tv.

drombouts

Het is niet toevallig dat 'De zoo, achter de schermen' net nu in de startblokken staat. Het toeristische seizoen staat immers voor de deur. Bovendien is de serie voor beide partijen een succesverhaal. Vorige lente haalde het eerste seizoen tot 900 000 kijkers en 40 procent marktaandeel.

Ook de vroegere 'Het leven zoals het is'-reeksen scoorden gigantisch, net als alle andere dierenprogramma's van Eén. En ook de dierentuin zelf is vragende partij voor dergelijk programma. "Wij merken dat de interesse van de mensen toch altijd iets groter is voor Zoo Antwerpen en Planckendael als er een programma loopt op tv", zegt woordvoerster Ilse Segers.

De camera's draaiden voor dit tweede seizoen al een flink stuk vorig jaar. "Maar vergis je niet. De filmploeg speelt ook erg kort op de bal. Momenteel zijn er nog altijd opnames, terwijl de eerste aflevering. al over drie weken is", zegt Segers.

Dit seizoen zien we onder meer hoe het brilbeerjong onder grote belangstelling voor het eerst naar buiten mag en kennismaakt met de bezoekers. Ook een grote verhuisactie aan de Egyptische tempel wordt gevolgd, want olifant Budi moet met het vliegtuig naar het Amerikaanse Denver.

Lees meer in uw krant

TOVE

Foto VRT: De brilbeer met haar jong, dat in het programma voor het eerst kennismaakt met de buitenwereld.

MEER OVER Planckendael

Nu in het nieuws