Jongeman twee keer opgepakt in één nacht

Een 18-jarige jongeman uit Edegem werd in de nacht van dinsdag op woensdag tweemaal opgepakt door de politie. Eerst in Kontich en vervolgens in Edegem.

“In de loop van dinsdagavond kregen we twee oproepen uit de Wipstraat en de Helenaveldstraat in Kontich”, legt Dirk Fonteyne van de politiezone Hekla uit. “In beide gevallen werd er melding gemaakt van vandalisme.”

Een patrouille kon even later enkele jongeren onderscheppen die in aanmerking kwamen voor de feiten. “Die kerels werden meegenomen, maar ontkenden iets met de feiten te maken te hebben”, aldus Fonteyne.

Even nadat de jongemannen thuis afgezet werden, kwam bij de politie een melding binnen van een inbraakpoging in de Jan Verbertlei in Edegem. “Een buurvrouw had nog iemand zien weglopen en die kon even verderop gevat worden”, klinkt het bij Fonteyne. “Al snel bleek dat het over een van de jongemannen ging die eerder in aanmerking kwamen voor de feiten van vandalisme. Hij ontkende opnieuw ook maar iets te maken te hebben met een poging tot inbraak.”

De 18-jarige kerel zal later uitgenodigd worden voor een verhoor, hij mocht voorlopig naar huis terugkeren.

SARE

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio