Terrassen soepel de zomer in

Terrassen soepel de zomer in

Terrassen soepel de zomer in

Print
Veelkleurige parasols, plantenbakken, reclame op stoelen; het nieuwe terrassenreglement schaft een aantal uniformiteitsregels af. “Op vraag van de sector”, zegt schepen Koen Kennis.

“Het bestaande terrassenreglement dateerde van 2008 en was aan opfrissing toe”, zegt schepen Koen Kennis (N-VA), onder meer bevoegd voor Toerisme en Middenstand. “We deden dat na samenspraak met onder meer de sector, de stadsdiensten, de politie en Antwerpen Toegankelijk.”

Voornaamste verandering: het vrij strikte terrassenreglement wordt versoepeld. “We creëren meer ruimte voor de ondernemers”, zegt Koen Kennis. “Zo mogen parasols verankerd worden, zodat we niet langer moeten aankijken tegen al die vreemde ‘voeten’. Er mogen ook plantenbakken worden geplaatst en reclame op het straatmeubilair is toegestaan, zolang die maar zaakgebonden is. Tenslotte mag een terras voortaan vanaf een halve meter, wat neerkomt op een stoel en een tafeltje aan de gevel.”

De nieuwe regelgeving houdt ook in dat gesloten terrassen onder strikte kwaliteitsvoorwaarden vergund kunnen worden. Soepeler de zomer in dus, en dat geldt ook voor de administratie. “Aanvragen kunnen digitaal gebeuren”, aldus nog Koen Kennis.

Inbreuken op de reglementeringen vallen vanaf nu ook onder de nieuwe GAS-wet. Op 17 en 25 maart organiseert de stad infosessies voor de horeca.

Lees meer over terrassen in ’t Stad op blz. 16-17 van Gazet van Antwerpen, Editie Stad.

WD

Foto Sarah Van den Elsken

.

Nu in het nieuws