Walemse dorpsraad maakt doorstart

De Walemse dorpsraad maakt een doorstart. Vijf voormalige acht nieuwe leden sluiten zich aan bij de raad nadat burgemeester Bart Somers (Open Vld) hen dinsdag tijdens een vergadering geruststelde over een aantal heikele thema's.

Rombouts Dominick

"De burgemeester heeft bevestigd dat we onze adviesfunctie behouden", zegt Steven Hermans. "Die adviezen moeten representatief zijn. Dat betekent dat we inwoners van Walem zullen moeten bevragen. Daar ben ik een voorstander van." Ook de verzekeringskwestie voor evenementen georganiseerd door de dorpsraad werd dinsdag opgehelderd. Die nam de stad niet meer voor haar rekening, waardoor de raden financiële katers vreesden. "Vanaf nu zullen we terecht kunnen bij de provincie Antwerpen", weet Hermans. "De modaliteiten van die verzekering zullen we eerst laten nakijken alvorens we ons weer ten volle op onze evenementen gaan richten. Positief is ook dat de burgemeester ons verzekerde dat we voor onze grote evenementen zoals de autoloze zondag en Waloween gratis materiaal mogen huren van de stad."

Volgens Bart Somers was de ontstane commotie te wijten aan een Babylonische spraakverwarring. "Een maand geleden had ik aan de wijk- en dorpsraden heel duidelijk herhaald dat hun adviserende taken zouden behouden blijven", klinkt het. "Ik heb deze raden twaalf jaar geleden zelf opgericht. Dan ga ik ze toch niet de nek omwringen? Het uitwisselen van gedachten met de dorpsraden is enorm belangrijk geworden."

NIGE

Foto JVDP

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio