1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Hippe yoghurtijsjes op komst in Heist

De hippe yoghurtijsjes van Moochie zullen eind april ook te proeven zijn in Heist. De gelauwerde zakenvrouw achter de startende keten liet na Gent en Antwerpen haar oog vallen… op een pand in de Leopoldlei in Heist-op-den-Berg.

jrosquin

De Gentse Greet Buytaert raakte bekend via het programma Topstarter op Eén. En sindsdien maakt ze die naam waar. Haar steile opgang leverde haar de titel van Meest beloftevolle ondernemer van Oost-Vlaanderen op. In 2012 maakte ze eerst Gent warm voor haar bevroren yoghurtijsjes. Vorig jaar ging op de Eiermarkt in Antwerpen een tweede vestiging open. Dit jaar volgen Brugge en Brussel nog. Maar niet alleen grote steden zullen van haar creaties kunnen proeven. Ook in Heist gaat binnenkort een vestiging open.

Aan de keuze voor de zwanengemeente ging een grondig onderzoek vooraf. "Er hebben zich spontaan kandidaat-franchisenemers aangediend. Eerst dachten we dat Heist iets te klein was. Maar toen we de locatie verder onderzocht hebben, bleek er toch een ongelofelijk potentieel in te zitten. De gemeente is groter dan omliggende kernen als Herentals, Lier, Aarschot en Westerlo en er zijn in het centrum veel leuke handelszaken. Er is ook heel veel te doen in het mooie centrum en dat sprak ons aan."

"Wat ons geheim is? Onze bevroren yoghurt is lekker en gezond tegelijk. We maken de ijsjes van verse yoghurt, die we bij de bestelling bevriezen. Daarop kunnen de klanten dan een sausje en enkele toppings kiezen van onder andere verse fruit, koekjes en snoepjes. Zo kan iedereen zijn eigen yoghurtijsje samenstellen. We gebruiken geen room of eieren. Daardoor is het caloriegehalte veel lager dan bij klassiek roomijs."

Het pand is nog in aanbouw (zie foto), maar toch hoop Buytaert de winkel al eind april open te hebben.

Bert Provoost Foto Joren De Weerdt

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio