Nainggolan: "Doelpunt was eigenlijk voorzet"

De Rode Duivels hebben woensdagavond in hun oefenwedstrijd tegen Ivoorkust met 2-2 gelijkgespeeld. Radja Nainggolan bracht ons land in de 51e minuut op een schijnbaar veilige 2-0 voorsprong, maar die werd alsnog uit handen gegeven. "Jammer, dit moesten we altijd vasthouden", zei de Indonesische Belg.

jrosquin

De 2-0 van Nainggolan was een opmerkelijk doelpunt. Vanuit een scherpe hoek schoot hij de bal achter de Ivoriaanse doelman Mande Sayouba binnen. "Het ging per ongeluk", bekende de verdedigende middenvelder na afloop van de wedstrijd. "Ik wilde voorzetten, maar raakte de bal verkeerd. Met wat geluk ging hij binnen. Helemaal tevreden over mijn wedstrijd ben ik niet. Ik kan beter. Ik was wat nerveus. Ik hoop dat ik in de toekomst nog meer speelminuten voor België krijg. Daarom is het belangrijk dat ik bij AS Roma sterk blijf presteren tot het einde van het seizoen."

Vertonghen: "Scherper moeten verdedigen"

Verdediger Jan Vertonghen baalde na de late 2-2 gelijkmaker. "Heel jammer was dat", zei de Tottenhamverdediger. "We hadden scherper moeten verdedigen, ook tot het bittere einde van de wedstrijd. Ook in de vorige oefenwedstrijden pakten we nogal gemakkelijk tegengoals, daar moeten we aan werken."

Kevin De Bruyne deelde het gevoel van zijn collega's. "Spijtig. Nochtans waren we veel beter. We moeten wel ook onthouden dat we de wedstrijd voor een groot deel onder controle hadden. Op dat vlak hebben we een goede partij gespeeld. Trouwens: liever nu een zege verspelen dan in Brazilië."

Foto Belga (vlnr. Lukaku, Kompany, Nainggolan en Mertens)

MEER OVER Rode Duivels

MEER OVER VOETBAL