Gerechtelijk directeur Kris Vandepaer benoemd in Limburg

Gerechtelijk directeur Kris Vandepaer benoemd in Limburg

Gerechtelijk directeur Kris Vandepaer benoemd in Limburg

Print
Kris Vandepaer (49), gerechtelijk directeur van de federale politie in het arrondissement Turnhout, is in die functie benoemd voor de provincie Limburg. Hij neemt zijn baan op 1 mei of 1 juni op in Hasselt.

Door de schaalvergroting die eraan komt voor de gerechtelijke arrondissementen worden de directeurs van de gerechtelijke politie nu benoemd per provincie, en niet langer per arrondissement. "Ik was dus verplicht te solliciteren voor zo'n provinciale functie", zegt Kris Vandepaer, "ik besloot om mijn kandidatuur in Limburg te stellen."

Gisteren raakte via een interne politiemededeling bekend dat Vandepaer zijn baan als gerechtelijk directeur in Limburg beet heeft. Een gerechtelijk directeur heeft de leiding over de speurders die zich bezighouden met grote politieonderzoeken. De officiële benoeming volgt in april.

Rijkswacht

Kris Vandepaer, die in Herselt woont, studeerde in 1989 af en werkte twee jaar als rijkswachtofficier in Antwerpen. Daarna begon zijn carrière als rijkswachtofficier in 1991 in Geel. Toen de rijkswacht in 1996 een schaalvergroting doormaakte en de arrondissementen Geel en Turnhout werden samengevoegd, werd hij vanuit Turnhout 'officier operaties' en in 2001, bij de hervorming van de politiediensten, gerechtelijk directeur.

"Ik heb altijd graag in Turnhout gewerkt, en ik was er graag gebleven, maar de keuzes van de politiek verplichtten mij om elders te solliciteren. Limburg is niet ver van de deur, ik heb er dan ook voor gekozen daar te solliciteren, eerder dan in Antwerpen, omdat ik, mocht ik de job krijgen, op die manier de files naar Antwerpen vermijd.

"Tweede reden is dat het arrondissement Hasselt op het vlak van de criminaliteit te vergelijken is met het arrondissement Turnhout."

Kris Vandepaer was samen met de huidige directeuren van de federale gerechtelijke politie van Hasselt en Tongeren kandidaat voor de job van gerechtelijk directeur van Limburg. Hij is vader van twee kinderen, een zoon van 15 en een dochter van 18 en is een fervent fietser en voetballiefhebber.

Marc HELSEN, Nancy VANDEBROEK
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio