Russische en Oekraïense ministers samen in Parijs

De Russische en de Oekraïense ministers van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov en Andrii Detsjtstja, waren woensdagavond in het ministerie van Buitenlandse Zaken in Parijs, zo hebben journalisten, in het zog meereizend van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry, vastgesteld.

jrosquin

Op de vraag of hij zou praten met Lavrov trok de Oekraïner zijn schouders op en zei hij "Ik weet niet dat hij hier is". Enkele minuten later zag een journalist Lavrov het Quai d'Orsay binnenstappen.

Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde tegenover het Franse persbureau AFP de aanwezigheid van de Rus, maar niet van de Oekraïner.

Ook in het gebouw waren de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, en meerdere van zijn Europese collega's, onder andere uit Duitsland en Groot-Brittannië, alsmede het hoofd van de Europese Diplomatie, Catherine Ashton.

Geen ontmoeting

Lavrov verliet het Quai d'Orsay echter zonder zijn Oekraïense collega te hebben ontmoet, aldus een westerse bron.

De Rus zei dat het een lange dag van onderhandelen was en dat overeengekomen was verder te praten. Pas toen hij weg was, kwam zijn Oekraïense collega de onderhandelingsruimte binnen, aldus het Russische persbureau Itar-Tass.

Foto EPA (de Franse minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius ontmoet zijn Oekraïense collega Andrii Detsjtstja)