Speler derdeklasser SK Sint-Niklaas riskeert jaar cel voor mishandeling vriendin

Het Brusselse parket heeft woensdagnamiddag een gevangenisstraf van 1 jaar gevorderd tegen Steven S., verdediger van voetbalclub SK Sint-Niklaas, uit de derde klasse A. De 26-jarige man zou zijn ex-vriendin vijf jaar lang geslagen en mishandeld hebben. Het koppel kreeg in die periode een kind en kocht samen een huis maar is nu wel definitief uit elkaar. S. geeft toe dat hij geen heilige was maar betwist dat er ooit slagen zouden gevallen zijn.

jrosquin

Het koppel leerde elkaar in 2008 kennen en de eerste slagen zouden al in november van dat jaar gevallen zijn. Volgens de ex-vriendin en het Brusselse parket volgden de gewelddadige incidenten zich in de jaren nadien op. De jonge vrouw verliet S. verschillende keren maar keerde ook evenveel keer terug. Het koppel kocht ook samen een huis en kreeg een dochtertje maar zelfs tijdens die zwangerschap zouden er slagen gevallen zijn.

Eind 2012 was de maat voor de jonge vrouw vol en trok ze in bij haar ouders. "Pas nu beseft ze dat ze dat al veel vroeger had moeten doen", zei haar advocaat, meester Tom Bauwens.

Foto's en medische attesten

Het Brusselse parket tilde zwaar aan de zaak en verwees naar de foto's en medische attesten in het dossier, waaruit onder meer bleek dat S. zijn vriendin bij minstens één incident een neusbreuk sloeg. S.' advocaat betwistte de ernst van de feiten en hield voor dat er slechts tweemaal een schermutseling had plaatsgevonden. "Maar van slagen is nooit sprake geweest", klonk het.

De verdediging pleitte voor een opschorting. Het vonnis valt op 19 maart.

Foto Geert De Rycke (Steven S. aan de slag met Sint-Niklaas in 2013)

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL