Aalst Carnaval opnieuw rustig verlopen

Aalst Carnaval is dinsdagnacht ten einde gelopen. Bijna 11.000 mensen woonden de traditionele popverbranding bij. De lokale politie spreekt over een rustige editie. Op de slotdag kondigde Keizer Kamiel zijn afscheid aan.

ikerremans

Naar schatting 11.000 mensen woonden dit jaar de traditionele popverbranding bij op de Grote Markt, dat zijn er 1.000 meer dan vorig jaar. In de laatste nacht van de carnavalperiode werden zes mensen bestuurlijk aangehouden en betrapte de politie 24 minderjarigen met alcohol. In de Aalsterse ziekenhuizen moesten 27 mensen verzorgd worden.

"Door het mooie weer was er dit jaar heel veel volk, maar het was toch een rustige carnavalsperiode", zegt een commissaris van de lokale politie. Tijdens de gehele carnavalsperiode werden achttien personen bestuurlijk aangehouden. Dat is één meer dan vorig jaar, maar aanzienlijk minder dan de jaren daarvoor: 30 in 2012, 31 in 2011 en 47 in 2010. De Whisky-ploegen van de politie betrapten gedurende de hele carnavalsperiode 77 minderjarigen met alcohol.

De spoeddiensten van Aalst hebben in totaal 124 personen verzorgd. De hulpposten van Het Rode Kruis voerden alles opgeteld 267 verzorgingen uit. In totaal moesten 21 minderjarigen verzorgd worden wegens overmatig alcoholgebruik.

Op de slotdag van de driedaagse kondigde de keizer van het carnaval Kamiel Sergeant, een monument in Aalst, zijn afscheid aan. "Ik word volgend jaar tachtig. Als het niet meer gaat zoals je wilt, dan moet je stoppen. Dan is het genoeg", zei hij op Aalst.tv.

Belga Foto Gert Cools

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio