1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Avishai Cohen Trio en Stacey Kent eerste namen Jazz Middelheim

Jazz Middelheim heeft vandaag/woensdag de eerste namen voor het festival bekendgemaakt. Het Avishai Cohen Trio zal op 15 augustus de avond afsluiten na Stacey Kent (foto), Bruno Vansina Orchestra en Phronesis.

dbervoets

Het Avishai Cohen Trio stond in 2012 al op het podium bij Jazz Middelheim. Sindsdien groeide het trio uit tot een internationaal succes en een van de meest geliefde hedendaagse jazzbands. Voor hun nieuw project 'Almah' combineren ze jazz met klassieke muziek door gebruik te maken van een hobo en een strijkkwartet.

Dit jaar brengt de Amerikaanse Stacey Kent een ode aan de Braziliaanse jazztraditie. Met haar heldere stem, uitstekende techniek en geweldig gevoel voor timing zal ze de ritmische en melodieuze nummers tot een succes maken.

Het Brits-Deense trio Phronesis is een van de boeiendste bands uit de actuele Britse jazzscène. Met hun aanstekelijke thema's en krachtige composities weten ze de sfeer er telkens in te brengen. Binnenkort brengen ze het live album 'Life to everything' uit als gevolg op hun succesvolle optreden op het London Jazz Festival.

De laatste naam die vandaag bekend werd gemaakt is de Belgische saxofonist Bruno Vansina. In zijn Orchestra breidt hij zijn band uit met bevlogen muzikanten. Vansina brengt dit jaar zijn eerste album uit in samenwerking met Klara.

Jazz Middelheim vindt deze zomer plaats van 14 tot 17 augustus in Park den Brandt in Antwerpen. Vanaf vandaag 5 maart zijn tickets te koop op de website en via Fnac. Er zijn ook voordeligere tickets voor groepen en jongeren.

DIBE

Foto's Jazz Middelheim/Klara

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio