1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

E5 mode gaat uitbreiden!

De Belgische winkelketen heeft nog niet zo lang geleden heel diep gezeten. Ze waren op een zucht verwijderd van een faillissement, maar nu lijkt het tij dan toch te keren.

egeboers

Op een paar jaar tijd kan er veel veranderen, dat bewijst E5 mode. "We denken aan meer baanwinkels, kleinere vestigingen of een instap in stadscentra", zo klinkt het. Een ding is zeker, een uitbreiding van de E5 mode winkels is op til.

Zwarte sneeuw

Eerder nog moest E5 mode 2 winkels sluiten wegen slechte omzetcijfers. De crisis, een mislukte beursgang en de inbreng van een extern management, lagen hiervan aan de basis. Nu heeft E5 mode nog 70 vestigingen en dat mogen er gerust terug meer worden, want dankzij het goede beleid van topman Ronald Boeckx, lagen de cijfers vorig jaar op 95 miljoen euro.

Nieuw concept

Het is de bedoeling om van E5 mode op termijn een volledig nieuw concept te maken. "We wilden meer doen dan enkel nieuwe kleurtjes tegen de muur. In het nieuwe concept worden de winkels voortaan ingedeeld per merk. Dat is een stuk overzichtelijker. Aan de prijs-kwaliteitverhouding raken we niet, net zomin als aan het merkenaanbod," zo zegt marketingmanager Katrien De Cannière.

De eerste winkel die van dit nieuwe concept geniet is de eerste winkel van E5 mode in Sint-Denijs-Westrem, bij Gent. Deze winkel bestaat al sinds 35 jaar.

Foto's E5 mode / Evelien Geboers

MEER OVER Mode & Beauty