Kaars oorzaak van brandje

Een politiepatrouille heeft dinsdag een brandje opgemerkt in de Groenstraat in Wilrijk. Twee tieners liepen lichte rookintoxicatie op. De schade aan de woning bleef beperkt.

ikerremans

De agenten zagen vanuit een woning rook naar buiten komen. Ze vermoeden dat er brand was uitgebroken en verwittigden de brandweer. Toen ze aan de woning kwamen werd hun vermoeden bevestigd.

De brand was ontstaan in een kamer op de zolderverdieping. Daar had een zoon van het gezin een kaars aangestoken. Toen op zeker moment werd aangebeld ging hij naar beneden. Hij liet een vriendin binnen en bleef even met haar praten. Toen ze dan plots rook zagen liep de jongen onmiddellijk naar boven om de zolder te verluchten. Hij wilde water halen om de kleine brand te blussen. Op dat ogenblik kwamen de hulpdiensten al ter plaatse. De brand was snel onder controle. De schade bleef beperkt.

De brand was veroorzaakt door de brandende kaars. De jongen en het meisje (beiden 14) liepen allebei lichte rookintoxicatie op bij hun poging op eigen houtje de brand te blussen. Ze werden voor controle overgebracht naar het Sint-Augustinusziekenhuis maar ze moesten niet worden opgenomen.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio