Tv-cast Witse stuurt kat naar filmpremière

Tijdens de première van de nieuwe 'Witse'- film was er geen enkele ex-collega van Hubert Damen (67) te bespeuren. Dat komt omdat ze zelf niet te zien zijn in de film.

egeboers

"Als men denkt dat over een scenario schrijven niet wordt nagedacht, dan slaat men de bal mis", zo valt Hubert met de deur in huis bij TV-Familie. De oude tv-cast zou nimmer in het plaatje hebben gepast omdat Witse nu op pensioen is. Aanvankelijk heeft men wel een poging gedaan om iedereen te laten meespelen in de film, maar dat leverde een geforceerd resultaat op. "Er werd geopperd om Witse met ex-collega's zoals Van Deun te laten bellen wanneer hij in de knoei zat, maar dat leverde alleen maar een geforceerd scenario op. Het spijt me voor de collega's die zeggen 'Dit is toch een schande'. De voorbije negen jaar zijn we een hechte familie geworden en dat zijn we voor mij nog altijd. Ik zie hen allemaal even graag. Maar in de 'Witse'-film was er geen plaats voor hen," zo zegt Hubert.

Afwezig

Er was tijdens de première van de film niemand van de oude cast aanwezig, ondanks het feit dat ze wel waren uitgenodigd. "Donderdagavond is blijkbaar een typische theateravond en veel acteurs stonden de avond van de première op de planken", zo is de officiële uitleg als we die moeten geloven.

Wie wel aanwezig was, was Karen Damen. Ze is familie van Hubert en haar man is een grote fan van Witse. "Ik ben best wel fan van de serie, maar vooral mijn man Anthony wilde geen aflevering missen. Op tv komt hij nogal nors over, maar in het echt is hij anders. Die mens doet alléén maar onnozel. Hubert kan nooit normaal doen, echt niet. Hij is altijd aan het lachen, en maakt de meest seksistische opmerkingen. Hij hangt voortdurend het zotteke uit op familiefeestjes," aldus Karen.

Photo News / Evelien Geboers