Politie vindt cannabistakken op zolder

Twee Nijlenaars worden verdacht van drugshandel. Ze zijn voorgeleid voor de Mechelse onderzoeksrechter, die de aanhouding van één van hen verlengde.

Provoost Bert

De zaak ging aan het rollen toen de Dienst Douane en Accijnzen van Turnhout hun wagen afgelopen maandag controleerde. De controle vond plaats op de carpoolparking van de E19 ter hoogte van Minderhout in de rijrichting van Antwerpen. "De bestuurster, een dame van 37 jaar uit Nijlen, bleek in het bezit te zijn van een gebruikershoeveelheid hasj, cannabis en een joint. De passagier, een man van 34 jaar, was in het bezit van een gebruikershoeveelheid cannabis en 265 vrouwelijke cannabiszaadjes", zegt Nele Poelmans van het parket.

Daarop besliste de lokale politie van Berlaar-Nijlen een huiszoeking te doen in hun woning in Nijlen. Er werd ruim 750 gram cannabis gevonden, een hoeveelheid hasj en op een droogzolder werden er 200 cannabistakken met bloesems aangetroffen. Daarnaast werd er knipgerief en een digitale weegschaal gevonden.

Het gebruikte voertuig werd in beslag genomen en de twee verdachten werden voorgeleid voor de Mechelse onderzoeksrechter. Hij besliste om de vrouw onder strenge voorwaarden opnieuw in vrijheid te stellen. De man werd aangehouden.

Bert Provoost
Archieffoto AFP


MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio